Szombaton indul a népszámlálás, október közepéig online is ki lehet tölteni a kérdőívet

2022. szeptember 26. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Október elsején kezdődik a mindenki számára kötelező népszámlálás: a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív – jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal elnöke hétfőn, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Vukovich Gabriella az MTI szerint azt mondta: a tízévenkénti népszámlálás pillanatképet ad az országról, bemutatja milyenek a magyarok, például, hogy milyen viszonyok között élnek, milyen a munkaerőpiaci helyzetük, az egészségi állapotuk, a vallási hovatartozásuk.

A KSH elnöke szerint a válaszadás azért is különösen fontos, mert a kapott adatok megalapozzák a jövőbeni döntéseket, képet adnak a helyi ellátási, szolgáltatási és infrastrukturális igényekről, információval szolgálnak új vállalkozások létrehozásához, és energiahatékonysági döntések előkészítését is szolgálják.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly a veszélyhelyzet miatt halasztotta idénre az eredetileg 2021-re tervezett országos népszámlálást, amelyet idén október 1. és november 20. között hajtanak végre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!