Gundel Takács Gábor nem ír többet közéleti témában, mert belefáradt a szélmalomharcba

2022. szeptember 15. – 10:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kifárasztotta a szélmalomharc, ezért nem ír többet közéleti témában – mondja Gundel Takács Gábor a Szemlélek magazinban megjelent interjúban.

A népszerű televíziós műsorvezető és sportkommentátor már a választások előtt arról beszélt, egy ideig nem fog közéleti ügyekben publikálni, belefáradt ugyanis a sorozatos támadásokba. „Cikkeket írtam, megszólaltam. De az agresszivitás és a passzivitás között ez pusztába kiáltott szó maradt. Ezt nem folytatom a régi formában” – mondja az interjúban.

„Belefáradtam abba, hogy nem nagyon tudunk párbeszédet folytatni egymással.”

Gundel Takács Gábor a korábbi évben több interjút is adott (többek között a Telexnek is), illetve több cikket is írt a Szemlélekre, de a Telex és Szemlélek együttműködésében a Telexen is jelent meg cikke közéleti témákban. 2021 végén jelent meg a Telexen egy cikke a családról egy publicisztikasorozat részeként.

„A családról megjelent cikkem volt az utolsó csepp a pohárban” – mondta most az interjúban. Elmondása szerint olyan durva támadások érték a cikk megjelenése után, hogy úgy döntött a saját és a családja védelmében egy ideig nem publikál közéleti témában.

Azóta az ATV-n futó Géniusz kvízmestereként látható a képernyőn, mint mondja, rengeteg pozitív visszajelzést kap, szerinte van igény olyan műsorokra, amik „értéket közvetítenek, felkeltik az éhséget a tudásra, a gondolkodásra, a tájékozottságra”. Gundel Takács hozzáteszi: „A köztévét nem értem. Nekik kellene ilyen műsorokat csinálniuk, ez lenne a kötelességük is, akár nézik, akár nem.” Arra kérdésre, hogy megkereshetik-e a köztelevíziótól, Gundel Takács azt válaszolja: „Ettől nem tartok.”

Gundel Takács az interjúban arról is beszél, egyre kevésbé érzi magát liberálisnak és demokratának. „Nem a választási rendszerről beszélek, nem a demokratikus berendezkedéssel van bajom. Ahhoz, hogy működő demokráciánk legyen, mindenkinek tiszteletben kellene tartania mások jogait és a maga kötelességeit. A saját jogait mindenki nagyon tudja, de az, hogy egy közösség részeként kötelességei is vannak az embernek, az sokkal nehezebben megy.”

A műsorvezető szerint bár lehetne politikus, nem vágyik rá, mert az nem az ő világa, nem érzi magát alkalmasnak a politikai gondolkodásra és politikai kommunikációra.

„Túl sok olyan ember van a politikában, akinek nincs lelkiismeretfurdalása.

Persze, tisztelet a kivételnek. Amíg a cinikus, hatalomvágyó emberek túl sokan vannak, nem tudsz ebben létezni. Nem csak a magyar környezetre mondom. És az ellenzék pedig… Azzal vannak elfoglalva, hogy egymást marják. Abszurd.”

A teljes interjú itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!