Lekerült a Corvin Áruház egy részéről az állványzat

2022. szeptember 13. – 17:24

frissítve

Lekerült a Corvin Áruház egy részéről az állványzat
Fotó: Balogh Zoltán / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A Blaha Lujza tér felújításának egyik leglátványosabb része lett most látható az arra járóknak: a Corvin Áruház egy nagyobb részéről lekerült az épületet eddig takaró állványzat, egészen pontosan a Somogyi Béla utcai épületfrontról.

Június végén fejeződtek be a térburkolási munkák a Rákóczi úti járda körül, és adták át a megújult buszmegállókat a téren, az akkori képeken látszik, ahogy az áruház épületét még építkezési ponyva takarta. A Színes Erzsébetváros posztolta ma délelőtt, hogy az épület szinte teljesen láthatóvá vált, és hozzátették, hogy az alsóbb szinteken üzletek lesznek, illetve vendéglátóhelyek, a felsőbb szinteken pedig irodák kapnak majd helyet, az épület tavasszal nyílik majd meg teljesen.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere 2021. február 6-án jelentette be, hogy a Corvin Áruház felújítása elindult, megkezdték a homlokzat helyreállítását. Annak a homlokzatnak, amelyet több mint ötven éven át alumíniumborítás takart el. Az Építészfórum cikkében többször foglalkozott a Corvin Áruház homlokzatával. Az épület 1956-ban súlyosan megsérült, de átvészelte a második világháborút is. Így nézett ki az alumíniumborítás eltávolítása után, de a mostani felújítás előtt az épület:

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Több mint egy éve tart a Blaha Lujza tér felújítása, legutóbb augusztus elején írtunk arról, hol tartanak: akkor kezdődött a József körút felújítása a Blaha Lujza tér mellett.

A munkálatok előreláthatólag november végéig tartanak, de az autóforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik. Arról, hogy a főtájépítész szerint komplett kiserdő lesz a Blahán, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!