Átadták az új buszmegállókat a Blaha Lujza téren

2022. június 22. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Befejeződtek a térburkolási munkák a Rákóczi úti járda körül, így átadták a megújult buszmegállókat a fővárosi Blaha Lujza téren. A BKK közleménye szerint az utasok továbbra is két buszvárót használhatnak, mindkettő fedett, védenek az erős napsütéstől és az esőtől is.

Ilyen az új megálló a Blahán – Fotó: Nyirő Simon / BKK
Ilyen az új megálló a Blahán – Fotó: Nyirő Simon / BKK

A tér többi részén tart a térburkolat lerakása, a kivitelező munkatársai a nagy növénykazetták körüli ligetes pihenőrészen már végeztek a kis kockakövek lerakásával, így egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér alakja – írták.

A közleményből az is kiderült, hogy a megújuló Blahán Stockholm-rendszerrel ültetik a fákat, amik így „gyorsabban nőnek, jobb életkörülményeik miatt nagyobbak, szebbek és egészségesebbek lesznek, mint a tömörödött altalajba ültetett társaik”.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom