L. Simon: Gond nélkül megoldható a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum pár hónapos bezárása

2022. szeptember 13. – 10:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

L. Simon László szerint biztosan lesznek olyan kisebb intézmények, amelyeket átmenetileg be kell zárni a fűtési szezonra. A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Hír TV hétfő esti adásában azt mondta, a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeum esetében minden gond nélkül meg fogják tudni oldani, hogy pár hónapra szüneteltetik az ottani munkát.

A Népszava beszámolója szerint L. Simon azt mondta, önmagában nem tartja tragédiának a bezárást, szerinte egy ausztriaihoz hasonló rendszert kellene itthon is bevezetni. Vagyis ott, ahol az évi látogatószám nem éri el az ötezret, és amelynek a decemberi, februári hónapban gyakorlatilag nincsen látogatója, – a Nemzeti Múzeumnak is van ilyen tagintézménye – ott amúgy is érdemes lenne bezárni, karbantartani, restaurálni, egy kicsit rendbe tenni a dolgokat, meg a szakmai munkára nagyobb figyelmet fordítani – magyarázta a főigazgató.

L. Simon a hétvégi kötcsei találkozóról is beszélt. Azt mondta, a hangulat kiváló volt, leszámítva azt, hogy „amíg az ember bejutott a bejáratig, néhány futóbolondon keresztül kellett mennie”. Orbán Viktor nem sajtónyilvános beszédéről annyit mondott, hogy a miniszterelnök előadása nagy ívű volt, kicsit hasonlított a tusnádfürdői beszédhez.

„Konkrétan a mai magyar viszonyokról viszonylag kevés szó esett, ebben az értelemben nem is volt útmutatás, sokkal inkább azokat az esélyeket latolgatta, amiket más fórumokon is megtesz, hogy végtére is milyen mozgásterünk van az orosz-ukrán háború tekintetében a rezsiválság, a szankciók vagy éppen a V4 együttműködés tekintetében. Számomra egy kifejezetten akceptálható és sok értéket felmutató előadás volt” – mondta L. Simon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!