A fideszes jelölt nyert az I. kerületben, megszűnhet az ellenzéki többség a képviselő-testületben

2022. szeptember 11. – 20:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre még nincs hivatalos eredmény, de a képviselőjelöltek Facebook-posztjai alapján eldőlt az időközi önkormányzati választás Budapest I. kerületében. Ahogy korábban is írtuk, az alapvetően konzervatívnak elkönyvelt kerületben 2019-ben az ellenzék szerezte meg a több helyet, ők adták a polgármestert, és több képviselőjük volt az önkormányzatban, mint a Fidesznek.

Időközben azonban két, a Jobbikból kivált képviselő elkezdett együtt szavazni a Fidesszel, majd kivált a Momentum elnökének választott Gelencsér Ferenc is, akinek a megüresedett helyéért indult korábbi asszisztense, Korsós Borbála, illetve a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla, Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő munkatársa. Indult egy harmadik független jelölt, Horváth Gergely is, de a választás az ellenzéki és a fideszes jelölt között dőlt el.

Fazekas és Korsós bejegyzései alapján a mai időközi – igaz, hivatalos eredmény még nincs – eldőlt. Fazekas csak annyit írt ki, hogy több mint 50%, vagyis nagyon megnyerhette a szavazást, bár az elmúlt időszak időközi választásainak részvételi arányát látva elképzelhető, hogy viszonylag kevesen mentek el voksolni.

Ellenfele a Facebookon már elismerte vereségét. Korsós gratulált Fazekasnak, megköszönte az ellenzéki pártoknak és a Momentumnak a támogatást.

Ezzel elméletben megnyílt az út a Fidesz előtt, hogy többséget alakítson ki a budavári képviselő-testületben, ha sikerül megnyerniük maguknak a Jobbikból kiugrott két képviselőt, Zsitnyák Jánost és Varga Dánielt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!