Vujity Tvrtko lesz az ATV Csoport amerikai tudósítója

2022. szeptember 7. – 09:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ATV Csoport amerikai tudósítójaként folytatja pályafutását Vujity Tvrtko – közölte a csatorna. A riporter, műsorvezető tudósítani fogja az ATV Csoportot a közelgő amerikai félidős választásokról, valamint folyamatosan beszámol a gazdasági és energetikai krízishelyzet mindennapokra gyakorolt hatásairól.

„Forrongó világunkban az információ hatalom és erő, és mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobban kiszolgáljam a magyar nézőket az amerikai földrészről” – mondta Vujity Tvrtko.

A riporter két éve költözött családjával az Egyesült Államokba, először Hawaii szigetén éltek, nyáron pedig áttelepültek Floridába. Azt mondta, szívének kedves ez a térség, mert a Miami Egyetemen tanult újságírást, és hosszabb ideig élt is már itt.

Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk, az Egyesült Államok félidős választásán a 100 szenátusi hely egyharmadáról, illetve a képviselőház összes mandátumáról szavaznak az amerikaiak. Ez a választás alapesetben mindig a regnáló elnökről szól, és szinte mindig a regnáló elnök pártjának vereségét hozza. A prognózisok jelen állása szerint ez a történelmi trend idén sem fog változni; a republikánus párt szinte biztos, hogy magához tudja ragadni a képviselőházi többséget, és jó esélye van egy szűk szenátusi többségre is.

Az amúgy nyerőnek számító gazdasági problémák mellett azonban feltűnt két olyan téma is, mely bekavarhat a republikánus diadalmenetbe. Az egyik az abortusz, melyet a hiperkonzervatív legfelsőbb bíróság júniusban kivett az alapjogok közül, és melyet a republikánus vezetésű tagállamok egymásra licitálva próbálnak teljesen ellehetetleníteni.

A másik pedig a Capitolium tavaly januári megrohanását vizsgáló képviselőházi bizottság ügyesen felépített meghallgatássorozata, melyen Trump egykori bizalmasai mutatják be, hogyan próbálta az exelnök választási csalással megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét, majd lehetőségei fogytán hogyan ösztökélte híveit az amerikai törvényhozás megrohanására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!