Szeged helyett Budapesten tartják a határvadászok eskütételét, Orbán Viktor is ott lesz

2022. szeptember 7. – 13:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délután jelent meg a hír, hogy Orbán Viktor péntek reggel Szegedre látogat a határvadászok ünnepélyes eskütételére. A hírt a miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan hírlapi kacsának minősítette, de kiderült, a tervek szerint valóban a városba látogatott volna Orbán. Hosszas huzavona után a rendezvényt végül lemondták, szerdán pedig az MTI agendájából derült ki: a rendezvényt Szeged helyett Budapesten, péntek reggel helyett péntek délben fogják megtartani – szúrta ki a HVG.

Az új helyszín Budapest X. kerülete, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja. Ami nem változott: a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök fog ünnepi beszédet mondani az eseményen.

Frissítés 15:00

Havasi Bertalan a Telex kérdésére megerősítette, hogy a rendezvényt Budapesten fogják megrendezni pénteken reggel tízkor (nem délben), és Orbán Viktor is beszédet fog mondani.

Arra a kérdésre, hogy miért változott meg a helyszín, a miniszterelnök sajtófőnöke azt válaszolta: „a Miniszterelnöki Sajtóiroda Szegedre semmilyen sajtóeseményt nem szervezett és nem hirdetett meg.”

Korábban írtuk:

Hétfő délután jelent meg a Szeged.hu-n, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Kövér László házelnök és Pintér Sándor belügyminiszter társaságában Szegedre látogat pénteken, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke akkor a Telex megkeresésére azt válaszolta: a hír „hírlapi kacsa”.

Havasi nyilatkozatára Botka László, Szeged polgármestere kedden lapunknak cáfolta, hogy kacsa lenne a miniszterelnök pénteki, szegedi látogatása. A polgármesteri hivatal a rendezvény meghívóját is nyilvánosságra hozta, azon is az szerepelt, hogy Orbán Viktor fog beszédet mondani.

A Szeged területét érintő közterületi rendezvényekre engedélyt kibocsátó Szegedi Városkép Piac Kft. ügyvezetője is megerősítette, hogy szeptember 2-án érkezett hozzájuk egy igénybejelentés az illetékes megyei rendőrfőkapitányságtól, hogy szeptember 9-én, pénteken 10 órától 500 fő határvadász ünnepélyes eskütételére kerülne sor a Móra Ferenc múzeum előtti területen.

„Az erről szóló engedélyt a mai napon részemről aláírva megküldtük a rendőrkapitányság részére. Fél 3 körül a rendőrség képviselője szóban érdeklődött társaságunknál, hogy le szeretnék mondani a rendezvényt és ennek mi a menete” – írta kedden Rácz Attila.

Rácz Attila szerdán aztán azt közölte a Szeged.hu-val, hogy délelőtt telefonon hívták őket a rendőrségről, és megerősítették, hogy a korábbi megkeresés tárgytalan, a rendezvényt nem tartják meg.

Most már biztos, hogy a miniszterelnök mégsem látogat Szegedre, hiszen péntek délben Budapesten lesz jelenése, az áthelyezett határvadász-avató ünnepségen.

Megkérdeztük a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mi az oka a helyszíncserének, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!