Hiába az alkalmazotti lehetőség, a 350-ből 150 futár távozott a Kiflitől

2022. szeptember 6. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Kifli első nagyobb magyarországi ételkiszállító cégként a katás adózásról lemondó futárainak kompenzáció helyett felkínálja az alkalmazotti viszonyt, derült ki augusztus végén. Akkor Kifli.hu ügyvezetője azt mondta, 300 futárral dolgoznak, ezt a létszámot szeretnék 120-szal bővíteni.

A friss információk szerint ez az alkalmazotti státusz mellett sem sikerült még, ugyanis ahogy arról az ügyvezető, Klekner Péter egy Facebookon közzétett videóban beszélt, az utóbbi napokban már nehezebben lehetett aznapi kiszállítást kérni, aminek az oka a megcsappant munkaerő.

Kérdésünkre a cég azt írta, hogy augusztus 31-e előtt a Kifli.hu-nál 350 futár szállított, számuk azonban 150-nel mérséklődött mostanra. Hatvanan választották az alkalmazotti státuszt, a többi ottmaradó pedig átalányadózó lett azután, hogy a kormány radikálisan átalakította a katás adózás szabályait. Emiatt a futárállomány jelentős részét újra kell toborozni, és az új kollégákat be is kell tanítani. „Jelenleg akár 150 futárt is fel tudnának venni” – írta a Napi.hu-nak a cégvezető. Kelkner Péter a videóban azt mondta, azon lesznek, hogy mielőbb megoldódjanak a jelenlegi fennakadások, és a szolgáltatás minőségét arra a szintre hozzák fel, mint amit a vevők korábban megszoktak.

A futárok egyébként címenként nagyságrendileg 1000 forint nettó fizetésre számíthatnak, betanításuk 2-3 napot vesz igénybe.

A katás adózás radikális átalakítása miatt kirobbant tüntetések egyik főszereplőinek számító futárok munkájáról és keresetéről itt olvashat részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!