Schmidt Mária: Ne tegyen a németeknek szívességet senki, mert nem értékelik!

2022. szeptember 5. – 14:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csupa nagybetűvel, Hálátlanok, szégyentelenek címmel írt felháborodott posztot hétfőn a Facebookon Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, aki szerint szégyen, hogy Orbán Viktoron kívül egyetlen külföldi állami vezető sem jelent meg Mihail Gorbacsov szombati temetésén.

„Szembeötlő, hogy egyetlen német politikus sem volt, aki kifejezésre juttatta volna köszönetét annak a Gorbacsovnak, aki nélkül hazájuk még mindig ketté lenne osztva” – írta Schmidt Mária.

„A temetés napja egyértelművé tette, hogy a németek új vallása a gyávaság. Vezetőik gyávák, hálátlanok, kulturálatlanok, tiszteletlenek. Eloldották magukat az európai kultúrától, körvonaltalan, arcnélküli senkik. A németek egy része pedig nemcsak eltűri, de követi is őket. Ne tegyen tehát a németeknek gesztusokat, szívességet senki, mert nem értékelik, és nem fogják viszonozni!” – fejezte be posztját a Terror Háza igazgatója.

Mihail Gorbacsovot, a Szovjetunió utolsó elnökét szombaton temették el Moszkvában, külföldi lapok visszafogottnak nevezték az eseményt, mivel Moszkva a nyugati szankciók megtorlásaként több száz külföldi tisztviselőnek megtiltotta a belépést Oroszországba, így külföldi hírességek, európai és nyugati vezetők nem igazán voltak jelen, bár John Sullivant, az Egyesült Államok oroszországi nagykövetét lehetett látni a temetésen.

A sorból erősen kilógott a kegyeletét Gorbacsov ravatalánál személyesen lerovó Orbán Viktor, akit többek között Deutsch Tamás, Schmidt Mária és Orbán Balázs is elkísérte Moszkvába. A magyar miniszterelnök megjelenését a legtöbb nagy külföldi lap külön kiemelte. Gorbacsovról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!