A piliscsabai polgármester szerint a Kutyapárt tudatosan beelőzte őket a kifestett buszvárókkal, holott eleve cserélték volna őket

2022. szeptember 3. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú posztban reagált Piliscsaba polgármestere arra a pénteki hírre, ami szerint a Kutyapárt kifestett két buszmegállót a településen, amiket az önkormányzat most milliókért lebontat. Farkas András szerint hónapokkal korábban megvolt már a megállapodás a buszvárók cseréjére, ezt kommunikálta is az önkormányzat, de a Kutyapárt „tudatosan beelőzve az önkormányzatot”, kifestette a megállókat.

A KDNP-s politikus azt állítja, fenyegető hangnemű levelet is kapott a pénteki hírek megjelenése után, pedig szerinte nem ő és nem az önkormányzat csinált az ügyből politikát.

Mint írta, már korábban megállapodtak kilenc buszváró építmény elhelyezéséről, és a munkát el is kezdték tavaly decemberben öt megállóhelyen. Folytatták is volna tavasz elején a többi helyen, és ezt állítása szerint kommunikálták is minden fórumon.

„Csakhogy közben elérkezett a választási kampány is, és márciusban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái teljesen egyértelmű politikai akció keretében, tudatosan beelőzve az önkormányzatot, kifestették a buszvárókat. Nem kértek rá sem tulajdonosi, sem településképi hozzájárulást, tehát jogszabálysértő módon hajtották végre az akciót. Hiába, kutyából nem lesz szalonna. Ha csúnyább vagy obszcén lenne, mindenki a hivatalosan erre vonatkozó ”rongálás„ szót használná, de mondjuk úgy: jópofa lett.”

Tanakodtak rajta, hogy mit csináljanak az átfestett építményekkel, de a választások előtt már nem akartak hozzányúlni, nem akarták, hogy az ellenzéki párt politikai tőkét kovácsoljon az ügyből. Szeptember közepén összesen mintegy kétmillió forintból, „tehát nem 4 millióból, ahogy az MKKP hamisan állítja, folytatjuk, amit elkezdtünk és amit Piliscsaba lakói évek óta várnak: cseréljük az utolsó két buszvárót is. Így végre egységes arculatú, kisvároshoz méltó buszváróink lesznek, ahogy mindig is szerették volna az itt lakók. Már decemberben megrendeltük a felépítményeket, szeretnénk, ha egységesen ugyanaz a típus lenne mind a kilenc helyen.”

Hozzátette azt is, hogy személyesen arra kérte a kivitelezőt, hogy „hogy úgy bontsa, hogy kutya baja ne legyen a halas buszváróknak, hátha valami szerepet tudunk találni nekik, ha már helytörténeti színfoltok lettek. Nem lesz baja tehát a buszváróknak csak más funkciót kapnak. És amint megkeresnek az alkotók ezügyben, együtt kitaláljuk, mi legyen az. Garantálom, hogy nem jutnak ebek harmincadjára.”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt pénteken számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy a piliscsabai önkormányzat elbonttatja azt a két buszmegállót, amit a párt aktivistái festettek ki. Helyükre a Nyerges Zsolt és Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. építhet újat, és így reklámfelületként is lehet majd használni a megállókat. Az ellenzéki párt szerint könnyen elképzelhető, hogy majd kormánypropaganda is helyet kaphat a felületeken. Farkas András szerint 4-5 céggel tárgyaltak, mire találtak egy olyan vállalkozást, „amelyik nem csak ingyen adja a buszvárókat a reklámfelületért cserébe, de még esztétikus is az a típus, amit letelepítenek.”

Frissítés szeptember 12.

A kutyapártos buszmegálló készítői szerint nem igaz, amit a polgármester írt, mert a buszváró valójában nem márciusban készült, ahogy azt a településvezető állította, hanem csaknem fél évvel korábban, októberben. Ráadásul ekkor az önkormányzatnak még semmilyen megkötött szerződése nem volt az érintett, Kutyapárt által kifestett buszvárókra. Ezt később a KDNP-s polgármester is elismerte, és ennek megfelelően a posztját is javította. Lapunk érdeklődésére hozzátette: azt viszont a kérdéses időszakban a helyi újságban és több fórumon is kommunikálta, hogy tárgyalnak cégekkel a buszvárók cseréjéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!