Az ügyészség biztosította a pénzt az ORÖ elnök megvesztegetéséhez

2022. szeptember 2. – 18:52

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség biztosította azt a 18 millió forintnyi készpénzt, amit Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke vett át szerdán annak fejében, hogy lemondjon, és átadja tisztségéttudta meg a 24.hu.

A pénz átadója, ifjabb Farkas László, aki az ORÖ egyik elnökhelyettese, egyben Tiszabura polgármestere, a lapnak elmondta, az összeget egy kecskeméti csárda parkolójában adta át, ahol a nyomozók rögtön el is fogták Agócsot.

Farkas elmondása szerint az ORÖ egyik képviselőjétől tudta meg, hogy az elnök 30 millió forintért árulja a tisztségét. Agócs az egyik képviselőtársát környékezte meg először, aki visszautasította az ajánlatot. Ekkor Farkas megkérte az érintett képviselőt, tolmácsolja Agócsnak, hogy őt érdekli az ajánlat.

Farkas szerint augusztus 11-én kereste meg őt az ORÖ elnöke, ami után ő az ügyészségre ment. Végül augusztus 31-én került sor a pénz átadására, ekkor fogták el Agócsot a nyomozók.

Pénteken a bíróság október 2-ig elrendelte Agócs letartóztatását. A döntés indoka a bűnismétlés veszélye volt, és az, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelheti meghiúsítani a nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!