Döntött a közgyűlés, októbertől igényelhető a fővárosi rezsitámogatás

2022. augusztus 31. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén meghozott döntésének értelmében októbertől igényelhetik a rászorulók a Karácsony Gergely által múlt héten bejelentett évi 48 ezer forintos budapesti lakásrezsi-támogatást – írja az MTI.

A testület egyhangúlag támogatta a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló rendelet módosítását, amellyel jelentősen kibővítik a támogatásra való jogosultságot, duplájára emelik a leginkább rászoruló budapesti háztartások számára hozzáférhető támogatás összegét, valamint lehetővé teszik a vezetékes gáz és a villamos energia díjának támogatását is.

Az új rendszerben a havi 4 ezer, évi 48 ezer forintos támogatást a rászoruló háztartások, valamint azok a nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő budapestiek kaphatják, akik öregségi nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, ellátásuk havi összege azonban alacsonyabb, mint a létminimum körül meghatározott havi 100 ezer forintos küszöbérték. Az ezt meghaladó, de havi 170 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő budapestiek havi 2 ezer forint – évi 24 ezer forint – támogatásban részesülhetnek.

Korábban Székesfehérvár polgármestere is rezsitámogatási programot jelentett be, a fideszes Cser-Palkovics András azt mondta, erkölcsi kötelessége támogatni a szociálisan rászoruló fehérváriakat, akiket hátrányosan érint majd a rezsiemelkedés. Cser-Palkovics hétfőn aztán arról írt, hogy lehetetlen áramhoz és gázhoz jutni, és hozzátette, hogy a felelős városvezetők már hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy a településük legalapvetőbb szolgáltatásainak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!