A Mol 35 százalékra csökkentette a magánbenzinkutaknak adott benzin mennyiségét

2022. augusztus 29. – 09:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mol augusztus 29-től tovább mérsékli a magánbenzinkutak számára adható üzemanyag mennyiségét – erősítette meg a Telexnek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

Az ATV-nek vasárnap a Holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter azt nyilatkozta, a korábbi 50 százalékos kiszolgálást a benzin esetében 35 százalékra mérséklik.

Egri elmondása szerint a korábbi 66 százalékos kiszolgálást augusztus elsején csökkentette 50 százalékra a Mol a benzin és a gázolaj (dízel) esetében is, most a benzin mennyiségét további 15 százalékkal mérsékelték.

Az FBSZ elnöke ezenkívül arról is beszélt az ATV híradójában, hogy az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a kkv-szektor esetében, hogy nagyon sok ember veszítheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Mindeközben hiába különített el a kormány a kis benzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot, Egri szerint ezt továbbra sem kapták meg.

Az FBSZ korábban a kialakult ellátási hiányok, a bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt azt tervezte, az augusztus 20-i hétvégén bezárással fognak tiltakozni a kis kutak. Végül 500-600 helyett csak nagyjából 250 benzinkút korlátozta a tevékenységét, miután a kormány bejelentette, hogy elkülönítette a magánbenzinkutak támogatására szánt összeget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!