Bencsik András az OMSZ vezetőinek menesztéséről: Ki kellene már jönni ebből a vacakságból

2022. augusztus 25. – 22:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt” – mondta Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője és a kormányközeli média állandó vendége a Hír TV Vezércikk című műsorában csütörtök este az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vezetőinek menesztéséről. Bencsik éles hangon kritizálta Palkovics László technológiai és ipari miniszter eljárását, szerinte „sajnos komikus, hogy megvolt a kivégzés, és most lefolytatják a vizsgálatot”.

(Az alábbi videón az OMSZ-szel foglalkozó rész 14:44-nél kezdődik.)

Arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia most utólag megvizsgálja az OMSZ előrejelzéseit, és megállapítja, mennyire voltak azok tudományosan megalapozottak, azt mondta, hogy ez „a post mortem vizsgálat” neki „nem túlzottan rokonszenves”.

„Mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. […] Ne legyen rá büszke, de van ilyen. […] De hogy utólag megpróbálnak vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból.”

A műsor többi vendége emlékeztette Bencsiket, hogy az e heti kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, az OMSZ augusztus 20-i előrejelzése csak az utolsó utáni csepp volt a pohárban, de Bencsik azt mondta,

„jó lett volna, ha a miniszter úr elmondja, hogy mik is azok a cseppek”.

A főszerkesztő szerint egyébként ha Orbán Viktor nem nyaralt volna augusztus 20-án, hanem itthon van, talán máshogy történtek volna az események.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!