Másodfokon is megszüntették Fekete Dávid letartóztatását

2022. augusztus 22. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Törvényszék másodfokon is helybenhagyta a Győri Járásbíróság döntését, így a csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávid nyomkövetőt kap a bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, nem marad letartóztatásban – áll a Törvényszék közleményében, amit a Telexnek küldtek.

A bíróság még júniusban döntött úgy, hogy ugyan a szökés és a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezeknek az esélyét csökkenteni lehet bűnügyi megfigyeléssel. Fekete a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, és a rendőrség nyomkövetőt is tett rá.

Az egykori énekest 21 bűncselekmény elkövetésével, összesen több mint 322 928 213 forint kár okozásával vádolják. A vádirat szerint autókereskedőként 2017 nyarától csalásokat és sikkasztásokat követett el. Fekete egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetve egy banktól is. A kereskedői múlt legsötétebb foltja az, hogy az énekes egy általa is tudottan halálos beteg, végstádiumú rákos személyre íratta a győri cégét. A férfi azóta már meg is halt. Fekete 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Fekete Dávid ügyéről részletesen beszámoltunk, egy győri ismerőse, kollégája, akitől szintén kölcsönt kapott, meg is szólalt a Telexnek. Andrea 55 millió forintot adott neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!