Megszüntették Fekete Dávid letartóztatását, de nyomkövetőt kap

2022. július 05. – 19:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járásbíróság kedden megszüntette a csalással és sikkasztással megvádolt egykori megasztáros énekes, Fekete Dávid letartóztatását, miközben elrendelte a bűnügyi felügyeletét az elsőfokú ítélet kihirdetéséig, olvasható a bíróság honlapján.

Fekete a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, és a rendőrség nyomkövetőt is tesz rá.

A bíróság szerint a szökés és a bűnismétlés veszélye is fennáll, de ezek már kevésbé reálisak, mint a letartóztatásakor, ezért érveltek a letartóztatás megszüntetése mellett. Az indoklásból az is kiderül, hogy Fekete lakhatása, megélhetése biztosított, erősen kötődik gyerekéhez, így ezért is kisebb az esélye a szökésnek vagy elrejtőzésnek.

A bíróság álláspontja szerint a szökés és bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a bűnügyi felügyelet elrendelésével is elérhető a bíróság által előírt magatartási szabályok ellenőrzése mellett.

Az egykori énekest 21 bűncselekmény elkövetésével, összesen több mint 322 928 213 forint kár okozásával vádolják. A vádirat szerint autókereskedőként 2017 nyarától csalásokat és sikkasztásokat követett el. Fekete egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetve egy banktól is. A kereskedői múlt legsötétebb foltja az, hogy az énekes egy általa is tudottan halálos beteg, végstádiumú rákos személyre íratta a győri cégét. A férfi azóta már meg is halt. Fekete 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Fekete Dávid ügyéről részletesen beszámoltunk, egy győri ismerőse, kollégája, akitől szintén kölcsönt kapott, meg is szólalt a Telexnek. Andrea 55 millió forintot adott neki.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!