Rezsiemelésből Vodafone-vásárlás – reagáltak az ellenzéki pártok az új állami beruházás tervére

2022. augusztus 22. – 14:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rezsiemelésből futja a kormánynak a Vodafone államosítására – írja Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom, reagálva arra a hétfői hírre, miszerint az állam bevásárolja magát a Vodafone Magyarországba. A tervek szerint a Vodafone-t a magyar állam 49 és a 4iG 51 százalékos tulajdonnal szeretné megszerezni.

„A 2010 utáni kormányoknak mindig is kitüntetett célja volt, hogy a nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban a magyar tulajdon arányát erőteljesen növeljék és lehetőség szerint többségi szintre emeljék”

– nyilatkozta a döntésről Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

A reagáló ellenzéki pártok mind azt kifogásolják, hogy ilyen rossz gazdasági helyzetben miért van szükség ekkora beruházásra. A Momentum így folytatja bejegyzését:

„715 milliárd forintot szórnak el a Vodafone megvételére. Ez gázfogyasztó háztartásonként több mint 200 ezer forint”.

Szerintük a kormány a világpiacra mutogatva brutálisan megemeli a gázt, és az így befolyt pluszpénzt költik el a mobilcég megvásárlására.

„Saját mobilszolgáltatóra és tűzijátékra jut, adócsökkentésre nem”

– ezzel a címmel küldött a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtóközleményt a Telex-nek.

Ebben azt írják:

„Magyarországon az energiaválságot és a magas inflációt nem adócsökkentéssel és a családok támogatásával próbálja mérsékelni az Orbán-kormány, hanem további adóemelésekkel, megvonásokkal és áremelésekkel sújtja az embereket.”

Szerintük ebben a helyzetben az adófizetők pénzéből 350 milliárd forintért mobilszolgáltatót venni nem csupán pofátlanság, hanem egyenesen bűn.

Szerintük a vásárlás egyedüli oka az lehet, hogy a NER házi „techcégének” kockázatait az adófizetők forintjaiból mérsékeljék.

A Magyar Szocialista Párt is kifejezte tiltakozását a döntés ellen: szerintük is az adófizetők pénzéből veszik meg a Vodafone-t, ami azért is aggályos, mert eközben nincs pénz például a pedagógusok béremelésére.

Arról, hogy miért gondolja a kormány, érdemes mégis megvennie a Vodafone-t, ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!