Követeli a gazdatüntetés szervezője, hogy a kormányzati szervek hozzanak döntést a tűzijátékról

2022. augusztus 20. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Egyelőre azt kérem mindenkitől, aki várakozik, hogy legyenek türelemmel” – mondta Szabó Bálint önkormányzati képviselő, az országos gazdatüntetés szervezője szombaton reggel egy Facebook-videóban. Szabó délután négy órára szervezi a gazdatüntetést, és állítása szerint az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép és 2200 autós várja az indulást a főváros felé.

Szabó szerette volna a traktorokkal elfoglalni a pesti alsó rakpartot, hogy aztán az Agrárminisztérium Kossuth téri épülete előtt tüntethessenek, de ezt nem engedélyezte a rendőrség. A szegedi képviselő hiába adott be több területfoglalási engedélykérelmet is, a rendőrség elutasította azokat. A rakpartot egyébként az augusztus 20-i tűzijáték miatt már péntek este lezárták, ezért Szabó szerint a tűzijátékot szervező cég vezetőjének az aláírása is kell ahhoz, hogy ott is felvonulhassanak a traktorokkal.

„Örömmel jelentem, hogy az első gazdák már itt vannak Budapesten” – mondta még Szabó, aki már reggel hét óra körül kereste az augusztus 20-i ünnepségért felelős operatív törzset vezető Kovács Zoltánt, hogy mondják meg minél hamarabb, már dél vagy egy óra előtt, hogy elmarad-e a tűzijáték, így a gazdák időben el tudnának indulni, ha felszabadulna az pesti alsó rakpart.

Frissítés 2022.08.20. 13:41-kor:

Az eseményért felelős operatív törzs az időjárási előrejelzések ismeretében ne tartja meg a tűzijátékot, amint a gazdák erre reagálnak, frissítjük cikkünket.

Frissítés 2022.08.20. 12:34-kor:

Szabó Bálint a Facebookon tett újabb bejelentkezést, amiben továbbra is várakozásra kérte a gazdákat. Azt mondta, amint megérkezik a tűzijátékról szóló döntés, „amint kiderül, hogy lefújják”, akkor Szabó elmegy a rendőrségre, benyújtja az ismételt területfoglalási kérelmet arra, hogy még szombaton elfoglalhassák a pesti alsórakpartot 16 órától (vagy 18-tól, nem tudni, két időpontot is említett).

Azt is mondta, jelenleg is van érvényes területhasználati engedélyük, érvényes demonstrációs joguk Budapest belvárosára, Budapest alsó rakpartjára, és van használati és gyülekezési jogunk a Kossuth térre és a Vigadó térre egyaránt.

„Ezt a rendőrség tudomásul vette, ennek az időpontja pedig augusztus 26-a, azaz jövő hét péntek 12 órától augusztus 31-én éjfélig tart. lehet még packázni velünk tisztelt kormányzati szereplők, és tisztelt főszervező asszony, de az a jó hírem van, hogy legkésőbb 25-én éjfélig önöknek ugyan van területhasználati joguk az alsó rakpartra, de ez 25-én éjfélkor megszűnik, és 26-án mi jövünk. És ezt az időt le tudjuk rövidíteni”, ha ez elmaradó tűzijáték szervezői még a mai napon eltakarítják a tűzijáték fellövéséhez használt dolgokat az alsó rakpartról, „akkor lehetőségünk van akár még ma 18 órakor is oda bevonulni. ezért kérem, sőt már követelem, hogy a magyar kormányzati szervek azonnal hozzanak döntést arról, hogy nem lesz tűzijáték.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!