Országos gazdatüntetéssel készül augusztus 20-ra Szabó Bálint, traktorokat láthatunk majd a rakparton

2022. augusztus 16. – 16:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Most a vidék jön!”

– áll a Likvid Kontroll Kft. eseményének, az „országos gazdatüntetés” leírásában. A facebookos rendezvény összegzése alapján a gazdatüntetés nem takar mást, minthogy „augusztus 20-án vidéken az autópályákon és főútvonalakon 6.00 órától, Budapesten a Duna partján a belvárosi rakparton 18.00 órától” tüntetni fognak.

A bejelentkezős videói alapján Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő az esemény főszervezője. Az esemény bejegyzései között bár felmerül kérdésként, hogy vajon az eseményt megtartják-e, Szabó az erről szóló videójában határozottan leszögezte, hogy „felveszik a kesztyűt”, megtartják a tüntetést.

Mint Szabó elmondta, álló és mozgó tüntetést jelentettek be a rendőrség felé, amely engedélyezte is augusztus 20-ra a Dózsa György út egy részének lezárását. Összefoglalva a képviselő úgy fogalmazott a programról:

„Augusztus 20-án vidékről indulunk, autópályákon haladunk, Budapest fővárosában, a belvárosban a rakpartokon találkozunk.”

Szabó állítása szerint a gazdák 100 különböző helyszínről fognak gyülekezni. Hozzátette: a demonstrációt augusztus 20-tól augusztus 31-ig kívánják folytatni, a „traktorok a rakparton maradnak” később is, egy álló demonstráció részeként.

A tüntetések célja egyébként az, hogy

  • az aszály miatt kárt szenvedő gazdákra felhívják a figyelmet;
  • és felkérjék az Agrárminisztériumot, hogy nyilvánítsák az aszályt elemi kárnak;
  • a madárinfluenza, sertéspestis kapcsán keletkezett károkat is fedezze, hasonlóan, mint „a Covid esetében”.

Aki esetleg nem emlékszik Szabó Bálint nevére, annak nehéz elhinni, hogy sosem hallott még róla: ő volt ugyanis az a politikus, aki tavaly márciusban egy napra eltűnt, majd ennek részleteiről azt állította, hogy

„egy égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzömnél fogva a makói tanyavilágban”.

Szabó történetében volt minden, Románia, 15 óra és hazugságvizsgálat is. Szabó neve onnan is ismerős lehet, hogy 2020-ban keresztbe állt az egyik szegedi kereszteződésben a kocsijával, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a városi tömegközlekedést. 2019-ben pedig jogerősen pert vesztett Botka László ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a szegedi polgármesternek. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo TV-ben, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!