Fa dőlt a vasúti sínekre a székesfehérvári vonalon, órákat késhetnek a balatoni vonatok

2022. augusztus 19. – 19:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Fa dőlt a vasúti sínekre Székesfehérvár és Ódinnyés között, a felsővezeték is meghibásodott. Mindkét vágányon szünetel a vonatforgalom a fa eltávolításáig és a hiba elhárításáig – írják a Mávinform Facebook-oldalán.

A Budapest-Székesfehérvár és a csatlakozó (dél- és észak-balatoni, veszprémi) vonalakon közlekedő vonatok menetideje jelentősen megnő. Olvasónk beszámolója szerint az utasok közül többen elindultak gyalog. Az egyik, Balatonra tartó vonat visszatolatott Gárdonyba, és ott várakozik.

Van, aki 18 óra után nem sokkal indult a Déli-pályaudvarról, és 23 órakor még mindig Kápolnásnyéken állt a vonattal. „Pótlóbusznak se híre, se hamva, és se egy korty vizet, se egy nyamvadt szendvicset nem kaptak, a resti már 6 után bezárt” – írta olvasónk, akinek a családtagjai ülnek órák óta a vonaton.

Olvasói fotó Olvasói fotó
Olvasói fotó

A Mávinform oldalán azt írják:

  • A Z30-as vonatok csak a Déli pályaudvar és Gárdony, a G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest és Gárdony között közlekednek. Gárdony és Székesfehérvár között pótlóbuszokat szervez a MÁV.
  • A Déli pályaudvarról 20:40-kor és 22 órakor Veszprémbe induló személyvonat (968) csak Székesfehérvártól közlekedik.
  • A Szegedre tartó Aranyhíd expressz (1786) Budapest és Szeged között várhatóan 3-4 órás késéssel közlekedik, Szegedre csak éjszaka érkezik meg.

A távolsági vonatok közlekedésének átszervezése folyamatban, a MÁV tájékoztatása szerint 1-2 órával hosszabb menetidőre kell számítaniuk az utasoknak. További részleteket itt talál.

A Balatonnál már lecsapott a vihar, villám csapott egy kétszintes családi ház tetejébe Várpalotán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!