Digitális térképpel segítik a mentők a tűzijátékra kilátogatókat

2022. augusztus 19. – 15:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) honlapján és telefonos applikációban is elérhető digitális térkép segítségével kereshetik meg a legközelebbi mentőegységet szombaton azok, akiknek elsősegélyre van szükségük az augusztus 20-ai tűzijáték helyszínein – közölte az OMSZ az MTI-vel. Persze, ha egyáltalán megtartják a tűzijátékot.

A mentőegységek a Szent István napi budapesti rendezvénysorozat 52 pontján, a programok idősávjaihoz igazodva fogják biztosítani a lehető leggyorsabb elsősegély lehetőségét. A mentőszolgálat weboldalán és az ÉletMentő nevű telefonos alkalmazásban is elérhető digitális térképen szükség esetén bárki megkeresheti a hozzá legközelebb eső mentőegységet. Azt is hozzátették, hogy a rendezvények egészségügyi biztosításában az OMSZ mintegy 60 mentőegysége és csaknem 300 mentődolgozója vesz részt, munkájukat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei is segítik.

Az államalapítás ünnepének alkalmából idén négynapos ünnepségsorozatot rendez a kormány, ahol fő attrakcióként augusztus 20-án „Európa legnagyobb tűzijátékát” mutatják be Budapesten. A költségekről szóló előkészítő dokumentumot azonban tíz évre titkosították – ellentétben a hetek óta publikus itallappal. Ez alapján a kormány jóvoltából 350 forintos sörrel, 450 forintos keserűvel vagy épp 290 forintos kisfröccsel is koccinthatunk államalapító Szent István királyunk emlékére. A programok alatt külön munkacsoport figyeli az időjárást is a szabadtéri rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében.Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!