Külön munkacsoport figyeli az időjárást az augusztus 20-ért felelős operatív törzsben

2022. augusztus 18. – 16:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az augusztus 20-i ünnepségsorozat „biztonságos lebonyolításáért felelős” operatív törzsön belül külön munkacsoport alakult az időjárási helyzet figyelésére, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a kormány.

Az időjárás-munkacsoport a közlemény szerint „folyamatosan figyelemmel kíséri” a meteorológiai jelentéseket, és „amennyiben szükséges”, lépéseket hozhat a szabadtéri rendezvények biztosítására is. Ahogy arról írtunk korábban, az ünnepi hétvégét várhatóan egy hidegfront zavarja meg, így az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kiadós csapadék jöhet a következő napokban.

„Bármilyen, a programokban bekövetkező esetleges változásról vagy az időjárással kapcsolatos intézkedésekről a közvéleményt azonnal tájékoztatjuk! Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, tájékozódjon az aktuális információkról”

– írta a közleményben Kovács Zoltán, az ünnepi operatív törzs vezetője.

Az államalapítás ünnepének alkalmából idén négynapos ünnepségsorozatot rendez a kormány, ahol fő attrakcióként augusztus 20-án „Európa legnagyobb tűzijátékát” mutatják be Budapesten. Ennek költségeit azonban tíz évre titkosították – ellentétben a hetek óta publikus itallappal. Ez alapján a kormány jóvoltából 350 forintos sörrel, 450 forintos keserűvel vagy épp 290 forintos kisfröccsel is koccinthatunk államalapító Szent István királyunk emlékére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!