Kétmilliárd forinttal nő a Waldorf-iskolák éves rezsije, az államtól várnának támogatást

2022. augusztus 17. – 22:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rezsiárak növekedése nemcsak a háztartásokat, de az intézményeket is fenyegeti, az oktatási ágazat várható problémáival már mi is foglalkoztunk; vannak iskolák, amelyek már a távoktatáshoz való visszatérésen gondolkodnak, hogy ne kelljen fűteni az épületüket. A Telex cikke nyomán – melyben beszámoltunk róla, hogy az óbudai baptista gimnázium igazgatója a szülőktől rezsihozzájárulást kér – az RTL Klub Híradója is kutakodni kezdett a témában, megkérdezték például a Waldorf-iskolákat, hogyan tervezik megoldani a helyzetet.

A Híradónak Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője azt mondta:

eddig összesen 300 millió forint körüli összeg volt évente az összes iskolájukra vetített villany- és gázszámla, ez várhatóan most fel fog menni 2,3 milliárdra.

Ez olyan összeg, aminek a kigazdálkodásához mindenképp pluszforrásokra volna szükség, tandíjat azonban nem akarnak emelni, mert sok különféle anyagi helyzetű tanulójuk van. Leginkább állami támogatást várnának a számlák befizetéséhez, de hogy lesz-e ilyen, arról egyelőre nem tudni semmi biztosat. A stáb több más alapítványi iskolát is megkeresett, névvel senki más nem akart nyilatkozni, de azt elmondták, hogy ők is a kormánytól remélnek pluszpénzt, illetve olyan is akadt, aki már döntött a díjemelésről.

A Belügyminisztérium a Híradó kérdésére azt írta, folyamatosan figyelemmel kísérik az energiahelyzetet és az árak alakulását, az esetleges többlettámogatásokról pedig majd a tények ismeretében hoznak döntést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!