CPAC: Nem kértek és nem fogadtak el pénzt, hogy Orbán beszédet tarthasson

2022. augusztus 7. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

„A CPAC nem kért és nem fogadott el pénzt azért, hogy Orbán Viktor beszédet tarthasson. A státusza miatt, mint egy NATO tagország megválasztott konzervatív vezetőjét hívtuk a CPAC-re” – közölte a CPAC sajtóosztálya az RTL Híradóval, miután rákérdeztek, van-e összefüggés a miniszterelnök dallasi szereplése és aközött, hogy a kormányközeli Alapjogokért Központot a rendezvény egyik szponzoraként tüntették fel.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban azt közölte, hogy a magyar állam nem fizetett és nem is kért semmit a részvételért.

A CPAC állítása szerint az Alapjogokért Központ semmilyen módon nem szponzorálta a CPAC Dallas megrendezését. Azt írták az RTL Híradó kérdésére, hogy nemzetközi partnerként, a CPAC Hungary társrendezőjeként került fel a szponzori listára.

A miniszterelnök a Conservative Political Action Conference (CPAC) háromnapos rendezvényének nyitónapján tartott beszédet telt ház előtt, mások szerint félig üres teremben. A CPAC texasi rendezvényéről ebben a cikkünkben, Orbán beszédéről pedig itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!