Márki-Zay állítása szerint a kampány alatt valaki lehallgatta az ellenzék irodáját

2022. augusztus 03. – 07:43

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok korábbi közös miniszterelnök-jelöltje azt állította az Egyenes beszéd keddi műsorában, hogy a választási kampány alatt lehallgatták az ellenzék irodáját. Erről annak kapcsán beszélt a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy szerinte a Fidesznek az ellenzéken belül is vannak emberei, aminek több jele is van.

„Most, amikor a volt irodánk informatikai hálózatát lebontó szerelő kollégákkal beszéltünk a héten, akkor kiderült az is, hogy valószínűleg valaki rácsatlakozott a kamerákra, amik biztonsági kameraként szerepeltek az ellenzék főhadiszállásán.”

Márki-Zay szerint a kamerák hangot is rögzítettek. „Azt látom, hogy igen, természetesen beépített ügynökökkel, lehallgatásokkal és mindennel a Fidesz ott van az ellenzéken belül is” – tette hozzá. Azt nem tudja, hogy kihallgathatta le az ellenzéket, „ez egy vadonatúj információ”, mondta a műsorban.

Most azért került elő megint az az elmélet, miszerint a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzéki pártokban, mert a Szabad Európa múlt héten egy névtelen, szocialista forrásra hivatkozva arról írt, hogy Rogánék megüzenhették az ellenzéki pártoknak, hogy ne használják ki a rezsinövelés miatti elégedetlenséget. Erre hivatkozva egy hétfőn megjelent interjúban Hadházy Ákos azt állította, hogy

„Rogán Antalnak kapcsolattartói vannak egyes ellenzéki pártokban, akik tolmácsolják a kéréseit”, és korábban tapasztalta is ezt.

Nem fejtette ki részletesen a történetet, de arról beszélt, hogy mikor még az LMP elnöke volt, a párt egyik tagja közvetlenül Rogán Antaltól vitt üzenetet neki, ami egy törvényjavaslatról szólt, amit aztán az MSZP adott be. Az LMP nem kommentálta Hadházy kijelentéseit.