Hadházy szerint Rogánnak volt az LMP-ben is postása, ezt az LMP nem kommentálja

2022. augusztus 1. – 14:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az LMP nem kommentálja azt, hogy a párt korábbi társelnöke szerint az LMP egyik tagja Rogán Antal propagandaminiszter postását játszotta, amikor a Fidesz el akarta érni, hogy az ellenzéki párt nyújtsa be a kormány terveinek megfelelő törvényjavaslatot.

A Szabad Európa múlt héten egy névtelen, szocialista forrásra hivatkozva arról írt, hogy Rogánék megüzenhették az ellenzéki pártoknak, hogy ne használják ki a rezsinövelés miatti elégedetlenséget. Erre hivatkozva egy hétfőn megjelent interjúban Hadházy Ákos azt állította, hogy

„Rogán Antalnak kapcsolattartói vannak egyes ellenzéki pártokban, akik tolmácsolják a kéréseit”, és korábban tapasztalta is ezt.

Nem fejtette ki részletesen a történetet, de arról beszélt, hogy mikor még az LMP elnöke volt, a párt egyik tagja közvetlenül Rogán Antaltól vitt üzenetet neki, amely arról szólt, hogy ha az LMP adja be azt a reklámtörvény-javaslatot, amelyet valójában a Fidesz szeretett volna bevezetni, akkor a kormánypártok megszavazzák azt úgy, mintha egy ellenzéki javaslatot fogadtak volna el.

Hadházy Ákos 2017 szeptemberében, az LMP társelnökeként – Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Hadházy Ákos 2017 szeptemberében, az LMP társelnökeként – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A jelenleg független országgyűlési képviselőként politizáló Hadházy szerint később az MSZP adta be ezt törvényjavaslatot, „igaz Botka László akkor az asztalra csapott, ezért végül a szocialisták nem szavazták meg”. Botka László 2017-ben, miután lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, arról beszélt, hogy a politikai maffia behálózta az ellenzéket, az MSZP-t is, egyes párttársaira konkrétan a Fidesz ügynökeiként hivatkozott.

A politikai karrierjét a Fideszben kezdő Hadházy 2014-ben lett az LMP-tagja, 2016 és 2018 között Szél Bernadettel együtt volt a párt társelnöke. Az nem derült ki a friss interjúból, hogy Hadházy szerint ki volt ebben az időszakban Rogán üzenetének LMP-s postása, csak annyit árult el, hogy az illető LMP-s párttag ekkoriban még nem volt képviselő. A pártot az ex-LMP-elnök nyilatkozata után megkerestük, hogy mit tudnak az ügyről. Többek között arra lettünk volna kíváncsiak, hogy van-e valóságalapja Hadházy állításainak, és ha igen, kin keresztül üzenhetett Rogán Antal, párttag lehet-e még a propagandaminiszter évekkel ezelőtti üzenetének postása,

de az LMP sajtóosztálya csak annyit közölt a Telexszel, hogy nem kívánják kommentálni azt, amit Hadházy Ákos mondott a Válasz Online-nak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!