Csütörtöktől megint harmadfokú hőségriasztás lesz az országban

2022. augusztus 3. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtöktől szombat éjfélig újra harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben az országban Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelésére, írja közleményében a katasztrófavédelem.

Az országos tisztifőorvos akkor rendeli el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a katasztrófavédelem felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a magas hőség kiemelten veszélyes az idősekre, a gyerekekre és a fizikai munkát végzőkre.

Kánikulában igyanak a szokásosnál több vizet, a déli órákban kerüljük a tűző napot. 11 és 15 óra között extrém magas az UV-sugárzás, ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban kerüljék a napozást. Ha nem tudnak árnyékba húzódni, viseljenek lehetőleg fehér sapkát vagy széles karimájú kalapot, hosszú ujjú, fehér pamutinget. Napozás után hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennénk, felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe.

A bőr védelméről is gondoskodjanak. De milyen naptejjel? Milyen összetevőket figyeljenek a címkén? Melyik korosztálynak milyen napvédő ajánlott? Egyáltalán létezik egészséges barnulás? Ha igen, hogyan lehet elérni? Praktikus kisokosunk ehhez nyújt egy kis kapaszkodót.

Akik autóba ülnek, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Még néhány percre se maradjon senki a forró autóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!