Közel háromszáz millió forintos megtakarítással kezdett a PM új államtitkára

2022. augusztus 2. – 21:31

frissítve

Közel háromszáz millió forintos megtakarítással kezdett a PM új államtitkára
Tóth Tibor átvette a megbízólevelét Novák Katalintól a Sándor-palotában – Fotó: Varga Mihály / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik, ha nem a leggazdagabb államtitkár lehet Tóth Tibor, aki július elsején csatlakozott a Pénzügyminisztériumhoz. Első vagyonnyilatkozatát kedden tették közzé a kormányzati honlapon, és a hvg.hu vette észre. Ebből az derült ki, hogy

Tóthnak tetemes, 290 millió forintos megtakarítása van.

Ebből 225,7 millió forintot állampapírban tart, de részvényekben is van 9 milliója, bankbetétben pedig további 56 milliója (ebből 27 millió forintban, 29 millió devizában). Ráadásul Tóth értékpapírt is feltüntetett, de mint a hvg.hu észrevette, a számok központozása alapján alighanem egy számjegy kimaradhatott és 15 milliót akart írni 1,5 millió helyett. Ha csak lemaradt a végéről egy szám, akkor összesen 305 millió forintos megtakarítással kezdi a munkát a Pénzügyminisztériumban.

A képet kicsit árnyalja, hogy mindezek mellett 76,2 milliós jelzáloghitel-tartozást is feltüntetett a dokumentumban.

Vagyonnyilatkozata szerint hét ingatlan van Tóth nevén: a V., XI. és a XII. kerületben társasházi lakásai vannak, Budaörsön családi háza, Örvényesen nyaraló, Zamárdiban pedig telke.Tulajdonosa továbbá a tavaly veszteséges Globinter Kft-nek, illetve résztulajdonos egy évek óta forgalmat nem bonyolító, szintén veszteséggel működő Fashion-i Group Kft.-nek.

Ebben a rendszerben egyébként ez az utolsó vagyonnyilatkozat, amelyben ilyen részletességgel kell nyilatkoznia egy államtitkárnak a vagyoni helyzetéről. Az Országgyűlés júliusban megszavazta azt a kormánypárti javaslatcsomagot, amely alapján a magyar országgyűlési képviselőknek is az Európai Parlament szabályai szerint kell nyilatkozniuk a vagyoni helyzetükről. A képviselőknek és kormánytagoknak augusztus 5-ig kell leadniuk az új rend szerint a dokumentumot, amelyben nem kell feltüntetniük az ingatlanjaikat, autóikat és egyéb ingóságaikat, mint ahogy a megtakarításaikról, hiteleikről, tartozásaikról sem kell nyilatkozniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!