Papp Renáta alpolgármestert támogatja a Mi Hazánk a hétvégi polgármester-választáson Ásotthalmon

2022. augusztus 2. – 14:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén sorra kerülő ásotthalmi időközi polgármester-választáson a a Mi Hazánk Mozgalom a jelenleg még független alpolgármestert, Papp Renátát támogatja. „A Mi Hazánk Mozgalom által megkezdett program további megvalósítását a jelöltek közül kizárólag vele tudjuk a jövőben a településen elképzelni” – áll a párt közleményében.

Április elején, közvetlenül a választás után írtunk arról, hogy három vidéki városban új polgármestert választanak a következő hónapokban. Egy 2014-es törvénymódosítás óta ugyanis nem lehet valaki egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester vagy önkormányzati képviselő.

Kilenc év után hagyta ott a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmot Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Miután sokak meglepetésére bejutott a parlamentbe a Mi Hazánk, a párt frakcióvezetője Toroczkai lett, aki akkor megerősítette, hogy lemond a polgármesteri posztról. Hozzátette, hogy a „csapata” megvan Ásotthalmon, és ők majd folytatják a munkát. Azt is mondta, szeretne magának egy irodát a polgármesteri hivatalban, ahol fogadóórákat tarthat a helyieknek.

Toroczkai 2019-ben nagyon simán, a szavazatok 68,42 százalékával nyerte meg a polgármester választást Ásotthalmon, és a Mi Hazánk két jelöltje is bejutott a falu képviselő-testületébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!