Újabb gyanúsítottjai vannak Völner és Schadl korrupciós ügyének

2022. július 29. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július közepén még csak 19 gyanúsítottról tudott a hvg.hu a Völner Pál és Schadl György neve által fémjelzett korrupciós ügyben, július 29-én azonban már hárommal több, 22 volt a gyanúsítottak száma – erről a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatta a lapot. A 22 gyanúsított közül „2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik”, írták. Az újabb gyanúsítottak személyéről nem adtak tájékoztatást.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Schadl közben a végrehajtói területi jogosultságokra pályázóktól szedte be a sápot, ezek ugyanis biztos megélhetést jelentenek annak, aki elnyerte őket. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át, míg Schadl az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert.

Az ügyről itt írtunk összefoglalót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!