Erdőkertesen sem lesz tűzijáték, inkább 70 gyerek iskolakezdésére költik a pénzt

2022. július 28. – 08:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Megkérdeztem Önöket, felemelő érzés volt látni, ahogy a közösség tagjai együttérzésből, empátiából, szolidaritásból ismét jelesre vizsgáztak” – kezdte szerdai bejegyzését a Pest megyei Erdőkertes független polgármestere, Pásztor László a Facebookon, majd úgy folytatta: tudja, hogy sokan szeretik az augusztus 20-i ünnepnek ezt az elemét, de a gazdasági és más szempontokat figyelembe véve a képviselőtársaival egyeztetve úgy döntöttek, hogy 2022-ben nem tartják meg az aznapi tűzijátékot.

„Az önkormányzat a tűzijátékra szánt összeget kiegészíti, és 70 erdőkertesi család gyermekének iskolakezdését támogatja. A mai napon az iskola igazgatóját, Ladjánszki Csillát és a családsegítő szolgálat vezetőjét, Nagyné Gódor Csillát arra kértem, tegyenek javaslatot, kik legyenek a támogatott családok” – írta Pásztor a bejegyzésben, amire a Blikk figyelt fel.

Múlt héten sorra jelentették be a vidéki városok, hogy idén nem tartják meg a szokásos augusztus 20-i tűzijátékot. A polgármesterek takarékoskodással és a rászorulók támogatásával indokolták döntésüket, de például Pécsen a klímavédelemre is hivatkoztak. Kistarcsán sajátos megoldás született: a város fideszes polgármestere, Juhász István saját zsebből fizeti a tűzijáték költségeit, hogy ne kelljen lemondani azt.

A kormány közben négynapos programsorozatot tervez augusztus 20., az államalapítás ünnepe köré, a szervezők azt ígérik, senki sem tart náluk nagyobb tűzijátékot a kontinensen aznap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!