Durván átrepesztettük a napi melegrekordot, és az abszolút hőségrekord se volt messze

2022. július 23. – 18:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak tizedek hiányoztak az abszolút melegrekordhoz, a napi rekord viszont könnyedén összejött a mai hőségben, írja Facebook-bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

„A várakozásoknak megfelelően a mai napra vonatkozó melegrekord – amit eddig Békéssámson és Felcsút tartott kereken 39 fokkal még 2015-ből – könnyedén, 2,5 fokkal megdőlt. Kiskunfélegyházán és Hódmezővásárhelyen 41,5 fokig melegedett a levegő, így az előzetes adatok alapján ők lesznek az új napi rekorderek. 40,5 fok alatt még a TOP10-be sem lehetett bekerülni ma…” – írta az OMSZ.

Az abszolút melegrekord viszont nem dőlt meg. „Néhány tized még kellett volna hozzá, így továbbra is a 2007. július 20-án, Kiskunhalason mért 41,9 fok a méréseink kezdete óta regisztrált legmagasabb hőmérséklet.”

Ebben a cikkben néztük meg, hogy vajon mennyire megbízhatók a telefonokon lévő időjárási applikációk, amiken eléggé eltérő előrejelzéseket látunk. A nemzetközi oldalak kevésbé pontosak, a hazai meteorológusok viszont több helyi tényezőt is figyelembe vesznek a számításoknál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!