Tiborcz István anyja 60 millióért vásárolt földet Fejér megyében

2022. július 22. – 08:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen 21,5 hektáros nagyságú az a földterület, amelyet Tiborcz Sándor Istvánné, azaz a miniszterelnök vejének anyja vásárol meg a Fejér megyei Csabdi térségében – tudta meg az Rtl.hu. A hírportál információi szerint a szántóból, erdőből és legelőből álló birtokért 60 millió forintot fizetett a miniszterelnök vejének anyja.

Tiborcz István sajtósa az RTL-nek annyit mondott a vásárlásról, hogy az adásvétel transzparens módon, a jogszabályok betartásával történt. A portál információi szerint Tiborczné szomszédja tavaly októberben örökölte meg a földet, amely a hivatalos iratok szerint tehermentes. „Tiborcz Sándor Istvánné földművesként, elővásárlási jogával élve veszi meg a területet, a törvény ugyanis elővásárlási jogot biztosít a szomszéd földtulajdonosoknak” – írta az Rtl.hu.

A portál kitér arra is, hogy eddig is jelentős földterület tartozott a Tiborcz családhoz, a 2015–2016-os jelentés szerint Fejér megyében összesen több mint 490 hektárnyi föld került Tiborcz István, az apja, valamint a testvére tulajdonába, ezekért pedig a nyilvános földárveréseken 569 millió forintot ajánlottak.

A NER holdudvarának földvásárlása évek óta tartó folyamat, ebben a komplex cikkünkben a tihanyi nyomulás történetét dolgoztuk fel, ebben pedig az országgyűlési képviselők balatoni házait, nyaralóit, birtokait tettük térképre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!