A szekszárdi képviselő halálával ismét kisebbségbe kerülhet a Fidesz a helyi közgyűlésben

2022. július 20. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés (19:43): Cikkünk eredeti verziójában tévesen szerepelt, hogy a képviselő halálával elvesztette többségét a Fidesz a szekszárdi közgyűlésben.

Több hónapos betegség után elhunyt Csillagné Szánthó Polixéna, Szekszárd 4-es számú körzetének önkormányzati képviselője, aki a Fidesz–KDNP színeiben 2006 óta dolgozott képviselőként a városban, írja a Teol.hu.

Csillagné Szánthó Polixéna Berettyóújfaluban született, szekszárdi születésű férjével és három fiával 1987-ben költözött Szekszárdra. Két évtizednyi tanári munka után a 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltjeként, Szekszárd 4-es körzetében választották képviselőnek.

Ő lett a közgyűlés Művelődési és Oktatási Bizottságának elnöke, valamint tagja volt a Szociális és Egészségügyi és a Sport-, Ifjúsági és Civil Szervezetek Bizottságnak. A következő két ciklusban ő volt a Humán Bizottság elnöke, 2019 decemberétől pedig a közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának tagja.

A 2019-es önkormányzati választásokon a polgármesteri címet ugyan elnyerte a Fidesz színeiben induló Ács Rezső, ám a 14 képviselői helyből nyolc az Éljen Szekszárd elnevezésű ellenzéki frakcióé lett, így a polgármesterrel együtt is csak hét szavazata volt a kormánypártnak. Az egy fős többséget tavaly márciusban vesztette el az ellenzék, amikor a kompenzációs listáról bejutó, párbeszédes Zaják Rita elhagyta a frakciót (ezért a Párbeszéd felfüggesztette tagságát). Zaják döntése elméletben lehetővé tette, hogy támogatásával az eddig egyfős ellenzéki többségből fideszes többség legyen, volt is rá példa, hogy együtt szavazott a Fidesszel.

A körzetben időközi választást kell majd kiírni Csillagné Szánthó Polixéna halála miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!