Tóth Endre: Ez az ország politikai hazugság áldozatává vált

2022. július 18. – 13:57

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha ez a kormány egyszer ledőlne Sigmund Freud díványára, bizony durva dolgok derülnének ki” – kezdte felszólalását a momentumos Tóth Endre. Szerinte a Fidesz projektál, amit ők csinálnak, azt vetítik ki az ellenzékre, azzal vádolják a többi pártot. 2010 előtt azt mondták, a korrupció ellen küzdtek, aztán korrupt rendszert építettek ki, azzal vádolják ellenfeleiket, hogy Soros György támogatja őket, miközben a Fidesz az egyetlen parlamenti párt, amelyik tényleg kapott pénzt Soros Györgytől.

Tóth a kata átalakítását és a rezsicsökkentés korlátozását is felrótta a kormánynak, szerinte az utóbbi hetekben épp a Fidesz szavazói csalódtak legnagyobbat a kormányban, mert ők elhitték, hogy a Fidesz tényleg harcol a rezsicsökkentésért.

„Ez az ország politikai hazugság áldozatává vált” – mondta a 2010 előtti Orbán Viktort idézve.

Tóth szerint a Fidesz az oktatással sem törődik, folyamatosan leépítik a szférát, és azért tárgyalnak az Európai Bizottsággal, hogy ne kelljen versenyképesebbé tenniük a pedagógusbéreket, hogy ne kelljen erre fordítani az EU-s forrásokat. Eközben azt harsogják a parlamentben, hogy Brüsszel akadályozza a pedagógus-béremelést.

Rétvári Bence válaszában a Momentumot vádolta hazugsággal, felidézte, hogy a momentumosok azt ígérték, soha nem fognak összefogni Gyurcsány Ferenccel, végül pedig mégis összefogtak vele. Rétvári szerint az ellenzéki pártok mindegyikében vezetőt cseréltek, csak a DK-ban nem, csak Gyurcsány Ferenc maradt. Rétvári szerint az ellenzékben lényegében mindent Gyurcsány irányít.

A miniszterhelyettes szerint a pedagógusok béremelését is a Momentum európai parlamenti képviselői fúrják, mert „külföldi megfelelési pszichózisban vannak”. „Önök azt hiszik, hogy ha valamit külföldön mondanak, az nagyobb eséllyel igaz, mint amit a magyar emberek mondanak” – jelentette ki az államtitkár. Szerinte Tóth lekezelően beszélt a magyar oktatásról, holott diákolimpiákon nagyon jól teljesítenek a fizikai és matematikai diákolimpiákon, igenis jól teljesít a magyar oktatás, javulnak a mutatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!