Tóth Bertalan szerint Paks fedezhetné a lakossági áramfogyasztást

2022. július 18. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

A momentumos Gelencsér Ferenc Orbán Viktort kérdezte volna, de mivel a miniszterelnök nincs jelen a parlamentben, a Momentum elnöke inkább vár a kérdésével. Az MSZP-s Tóth Bertalan szintén a miniszterelnököt kérdezte volna, de ő megelégedett azzal is, ha Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója válaszol.

Tóth szerint a kormány véget vet a rezsicsökkentésnek, pedig a paksi erőmű jelenleg az egész országot el tudná látni olcsó árammal. Az MSZP elnöke ezért nem érti, miért akarná világpiaci áron adni a kormány az áramot, amikor ennél sokkal olcsóbban is lehetne.

Orbán Balázs felszólalásának elején természetesen a háborúról beszélt, szerinte az orosz ukrán-konfliktus mindenhol felfelé hajtja az energiaárakat. A kormány itthon garantálja az energiabiztonságot, és szerintük a rezsicsökkentés és az árstopok politikája vezet majd eredményre. Orbán szerint furcsa a paksi erőműre vonatkozó kijelentés, hiszen abból a teljes magyar áramfogyasztást nem lehet kigazdálkodni.

Viszontválasztában Tóth azt mondta, Orbán nem válaszolt a kérdésére, helyette csak handabandázott, majd megismételte, hogy a paksi erőmű igenis fedezni tudná a lakossági fogyasztást, és nem érti miért nem tudják ugyanazon az áron adni az áramot, mint ahogy eddig.

Orbán Balázs szerint ők nem adják világpiaci áron az áramot, hiszen rezsicsökkentés van. Emellett értetlenül áll afölött is, hogy Tóth javaslata szerint a lakossági fogyasztást ugyan fedezhetné az atomerőmű, a többi felhasználónak azonban ebben az esetben még drágább lenne az áram, ha pedig a vállalkozásokat terhelik, munkahelyek szűnhetnek meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!