Toroczkai: A Fidesz hazudott a kampányban

2022. július 18. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője Hány eleme lesz még a megszorítócsomagnak címmel szólalt fel, szégyellnivalónak nevezte azt, ahogy a kormány vezeti az országot, szerinte ugyanis folyamatosan ad hoc döntésekkel igyekeznek boldogulni. Toroczkai szerint ők többször figyelmeztették arra a kormányt, hogy milyen világgazdasági változások jönnek.

Arra is kitért, hogy ő és pártja támogatja a katát, a Fidesz nem vádolhatja őket azzal, hogy nem szavazták meg, hiszen az elfogadásakor a Mi Hazánk még meg sem alakult.

A rezsicsökkentés korlátozásáról is beszélt, szerinte a kormány által megfogalmazott átlagfogyasztási mutatók légbőlkapottak, túl alacsonyak. Ráadásul nem értik azt sem, miért korlátozzák az olcsó villamosenergiát, amikor a paksi atomerőmű nagyon olcsón termel. Toroczkai szerint a Fidesz hazudott akkor, amikor a választási kampányban a rezsicsökkentés megvédését ígérte. Szerinte a Fidesz a magyar emberek helyett a cégek oldalára állt.

“A kormány nem ebben gondolkodik – mondta válaszában Tállai András államtitkár, aki szerint Toroczkai szinte követeli a kormánytól a megszorító intézkedéseket. Hogyhogy nem, Tállai szerint is a háború a hibás a magyar gazdasági nehézségekért. ”Tudja, mi itt a legfontosabb kérdés? Hogy lesz-e energia" – mondta, ezt pedig nem lehet megszorítóintézkedésekkel megoldani, világgazdasági mozgások befolyásolják, és a háború.

Tállai nem volt hajandó elismerni, hogy a kormány megszorításokat vezetett be, a kata átalakítását és a rezsicsökkentés korlátozását egyszerűen csak “változásoknak” nevezte, és szerinte ezek olyan intézkedések, amikkel a kormány megvédi a magyar családokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!