Fónagy János szerint Európa nem lehet büszke arra, amit az elmúlt évszázadokban véghez vitt

2022. július 18. – 14:54

Másolás

Vágólapra másolva

A gazdaságfejlesztési miniszterhez címezett interpellációjában a DK-s Varga Zoltán 82 éves takarékoskodó édesanyjának üzenetét tolmácsolta a kormánynak: Szégyelljék magukat. Varga anyja a rezsicsökkentés korlátozása miatt szomorodott el, a DK-s politikus szerint ez nem rezsicsökkentés, hanem rezsinövelés, és az Orbán-kormány által produkált összeomlás tényleg óriási, a „Holdról is látszik”.

Varga szerint a kata átalakítása is rezsinövelés és az országszerte több településen rendelkező vízhiány is az, ezért a Fidesz rezsicsökkentése hazugság.

Fónagy János államtitkár válaszában azt mondta, sajnálja, hogy Varga belekeveri az anyját a napi politikai csatározásokba. „Az ön édesanyja élt már akkor, amikor ebben az országban háború volt, élt már akkor, amikor ezeken az utcákon tankok gördültek” – mondta Fónagy, aki szerint Varga anyja biztosan szégyelli, hogy a fia olyan emberek között politizál, akik háborúba sodorták volna Magyarországot.

Az államtitkár elmondta, ő nem szavazott az Európai Unióra, és Európa „nem lehet büszke arra, amit a 20. században és az elmúlt évszázadokban véghez vitt”.

Az EU-hoz képest viszont a magyar kormány komoly erőfeszítéseket tesz, hogy jobb legyen a helyzet.

Varga nem fogadta el Fónagy válaszát, és azt mondta, szégyellje magát, hogy büszke arra, hogy nem szavazta meg az EU-hoz csatlakozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!