Dömötör: Semmi nem lesz ugyanolyan Európában, mint a háború előtt

2022. július 18. – 14:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Az Orbán-kormány a rendszerváltás utáni Magyarország legbrutálisabb megszorítócsomagját fogja bevezetni a következő hetekben” – kezdte felszólalását a DK-s Vadai Ágnes. Azt mondta, az EU eddig „nem dézsával, hanem tartálykocsival” öntötte az uniós forrásokat Magyarországra a Fidesz 12 éves kormányzása idején, ezeket a pénteket fel lehetett volna használni arra is, hogy végre beérjük Nyugat-Európát.

De a Fidesz terve más volt, leépítették a demokráciát, gyengítették a forintot, és maguknak lopták el az EU-s pénzt. Vadai szerint ez az összeomlás képlete, mostanra felfüggesztették az uniós kifizetéseket, már a háború előtt elindult „az orbáni infláció”. „Jön az 1500 forintos kenyér” – jelentette ki a politikus, aki szerint megemelkedik a jövőben a nélkülöző, saját lakásukban megfagyó nyugdíjasok száma, de azokból a családokból is egyre több lesz, akiknél ki kell kapcsolni a közműveket.

Eközben a fideszes rongyrázásra van pénz – mondta a képviselő, majd sorolni kezdte, hogyan emelték a fideszes politikusok fizetéseit, és hogy óriási tűzijátékot tervez a kormány augusztus 20-ra.

Dömötör Csaba válaszában természetesen a háborút és az „elhibázott uniós politikát” okolta a gondokért. Szerinte az egész EU-ban magas az infláció, egyre több országban léptetnek életbe vészhelyzeti terveket a gazdasági nehézségek miatt.

„Semmi nem lesz ugyanolyan Európában, mint a háború előtt” – mondta Dömötör, hozzátéve, hogy az ellenzék belesodorta volna az országot a háborúba. Felhozta azt is, hogy bevezetésekor Gyurcsány Ferenc „hülyeségnek” nevezte a rezsicsökkentést. Dömötör szerint egyébként a rezsicsökkentés átalakításával is 150 ezer forint fölötti támogatás jut minden magyar családra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!