Az LMP országos klímabérletet szeretne az benzinárstop helyett

2022. július 18. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

„Meddig akarják még megvezetni az embereket, és beismerni végre, hogy az olcsó benzin ideje lejárt?” – kérdezte az LMP-s Bakos Bernadett a technológiai és ipari miniszterhez címzett interpellációjában. Bakos az energiaválságról beszélt, kritizálta a kormányt, amiért a benzinárstop miatt rekordszinten van a magyar üzemanyaghasználat, pedig lehet, hogy nem sokára már nem is lesz benzin. Az LMP ezért szorgalmazza a klímabérlet bevezetését, ami a közösségi közlekedés felé terelné az embereket, csökkentené a dugókat és a városi légszennyezettségét.

Az LMP javaslata szerint a klímabérlet az egész országban használható lenne a közösségi közeledésben, és 5000 forintba kerülne.

Palkovics László helyett Koncz Zsófia miniszterhelyettes válaszolt, a 2010 előtti kormányzás hibáiről beszélt, valamint arról, hogy 2019-ben több városban ellenzéki vezetést választottak, de azóta sem vezettek be új bérlettípusokat. Koncz szerint pedig azért nem lenne szabad kritizálni a benzinárstopot, mert az nagy segítséget jelent az embereknek.

Bakos nem fogadta el az államtitkár válaszát, szerinte a 480 forintos benzinár, „az valahol mégis az emberek megvezetése”. Az LMP-s képviselő kijavította Konczot abban is, hogy az ellenzéki városokban ne vezettek volna be újabb jegytípusokat, Budapesten például bevezették az időalapú jegyet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!