Vízkorlátozást vezettek be Orfűn

2022. július 14. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda délután óta tilos ivóvízzel autót mosni, medencét tölteni és kertet locsolni Orfűn, miután az önkormányzat azonnali vízkorlátozást vezetett be. A rendelet külön kitér arra is, hogy a gazdálkodó szervezetek sem használhatnak ivóvizet locsolásra és permetezésre. A határozat betartásának ellenőrzését az önkormányzat a közterület-felügyelőre bízta, írja a Bama.hu.

Az intézkedéstől azt várják, hogy nem lesz vízhiány a faluban. A népszerű Baranya megyei üdülőhelyen, Orfűn vannak olyan területek, ahol érezhető a munkák miatti nyomáscsökkenés. A vízkorlátozást a szárazság és az éppen zajló hálózatfelújítási munkák miatt rendelte el az önkormányzat.

„Optimális esetben, amikor minden flottul működik, akkor tudják ellátni a nyári vendégsereget. Téli időszakban ugye egyszerűbb az élet, akkor sokkal kevesebb a vízfelhasználás. Ilyenkor azonban mindenre szükségünk lenne” – mondta az ATV-nek a település polgármestere, Füziné Kajdy Zita.

Az elmúlt hetekben több településen is vízkorlátozást kellett elrendelni, a múlt héten a főváros körüli agglomerációban többtucatnyi településen alakult ki vízhiány. Július elején Solymáron volt a legsúlyosabb helyzet, a vízkrízisről itt írtunk részletesen, a problémák főbb okait pedig ebben a cikkben elemeztük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!