Kijavította vagyonnyilatkozatát az államtitkár, miután tévedésből 9 millió eurós megtakarítást írt be

2022. július 14. – 06:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán korrigálta tévesen kitöltött vagyonnyilatkozatát Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Pár napja a 24.hu vette észre, hogy Nobilis csaknem 4 milliárd forintnyi megtakarítást vallott be, ami alapján ő lett volna a leggazdagabb politikus Magyarországon.

Azt írta, hogy devizaszámláján 9 millió 431 ezer eurót tart, ám valójában 9 millió 431 ezer forintnak megfelelő eurója van. A lap megkeresésére Nobilis jelezte, hogy pontatlanul töltötte ki vagyonnyilatkozatát, és azt ígérte, haladéktalanul pontosítani fogja, mert az összeg nem euróban, hanem forintban értendő.

Nobilis Márton vagyonnyilatkozata
Nobilis Márton vagyonnyilatkozata

Az államtitkárnak három XI. kerületi lakása és egy II. kerületi családi háza van. Két lakását kiadja, az egyiket 350 ezer, a másikat 176 ezer forintért. Ezenkívül összesen 4,5 hektár szőlő és szántó van a tulajdonában (1/4 részben) Siklóson.

A bankszámláján 1,78 millió forintot tart, és 15 millió forintja van készpénzben. Több mint 66 millió forinttal tartozik neki egy cég, és 7 millióval egy magánszemély. Az államtitkár is tartozik, 300 millió forint kölcsönt kapott korábban édesapjától, az ismert üzletembertől, Nobilis Kristóftól, aki korábban Spéder Zoltán és Schmidt Mária üzlettársa volt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben.

Nobilis Márton korábban Nagy István agrárminiszter kabinetfőnökeként ismerkedett a politikával, 2014 és 2015 között pedig rövid ideig az állami reklámköltésekért felelős Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke volt. Később a közmédiánál helyezkedett el, majd idén májusban nevezték ki államtitkárnak.

Mellette felügyelőbizottsági tag az állami HungaroControl Zrt.-nél havi 400 ezer forintért, az MVM Balance Zrt.-nél pedig az igazgatótanácsban ül 300 ezer forintért.

Nem ő az első politikus, akinek az utóbbi években javítania kellett a vagyonnyilatkozatát, miután a sajtó kiderítette, hogy tévesen töltötte ki. Rogán Antal és Varga Mihály is járt már így. Ebben a cikkünkben szedtük össze a híresebb eseteket, amikor miniszterek, képviselők magyarázkodtak a vagyonnyilatkozatuk miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!