Lilu az új katatörvényről: Akkor mi a francnak ide Európa legnagyobb tűzijátéka?

2022. július 13. – 17:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sok más híresség mellett Kovalcsik Ildikó (művésznevén Lilu) is kiakadt a hétfőn beterjesztett, és 24 órán belül meg is szavazott kata-törvénymódosítás miatt. A volt műsorvezető Instagram-oldalán több posztot is szentelt a témának, amelyekben ilyeneket ír:

„Szóval a kórházi ellátás, a pedagógusok bérezése, az utak állapota probléma…. ok. De AKKOR MI A Francnak Európa legnagyobb tűzijátéka????????”,

valamint

„havi 24 millió forintot keres a Puskás Akadémia iráni támadója. Ha nem akarunk kátyút, ugye… Írók, pedagógusok, színészek, grafikusok… Focizni kellett volna…”

Lilu korábban a melegellenessé tett pedofiltörvény elfogadása ellen is tiltakozásra szólított fel. Most, a kata-törvénymódosítás kapcsán nem ő az egyetlen híresség, aki kiakadt, Nemere István, a világ legtöbb könyvet alkotó írója a 444-nek azt írta:

„Katás vagyok sok éve és értelemszerűen csak intézményeknek számlázhatok, hiszen könyvet magánszemélyek igen ritkán adnak ki. A könyvkiadók mind intézmények, másképpen nem is működhetnek, csak mint vállalkozások. Vagyis ezután tegyem le a tollat és ne írjak? Vagy hirdessem ki, hogy ezután mindenki, aki új Nemere-regényre vágyik, az fizessen nekem (szigorúan számla ellenében) x forintot?”

A kreatív szakmák nagy részéhez hasonlóan a könyvkiadást is meg fogja viselni a katatörvény módosítása, mind az írók, mind a szerkesztők jó része katázik ugyanis. Hogy velük mi lesz, nem világos, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közleményt adott ki, amely szerint a könyvkiadásban dolgozók jelentős részének élete „24 óra alatt egzisztenciális és gazdasági értelemben ellehetetlenült”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!