Lilu az Instagramon állt ki az LMBTQI-közösséget támadó módosítás ellen

2021. június 15. – 20:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lilu és Csonka András is felszólalt az LMBTQI-közösséget támadó pedofíliaellenes törvény ellen. Az RTL Klub műsorvezetője hétfőn Hlatky-Slichter Huberttel beszélgetett az IGTV-n a módosító javaslatról, és arról, hogy annak milyen hatása lehet a társadalomra, kedden pedig instagramos sztorikban fejtette ki véleményét az elfogadott törvényről.

Képek: lilugram / Instagram
Képek: lilugram / Instagram

„Ne haragudjatok, de tele vagyok indulattal. Azokért a gyerekekért, akiknek szégyellni kell az érzéseiket. Azokért a kamaszokért, akik nem mernek önmaguk lenni. Akik nem mernek boldogok lenni. Azokért, akik azért lesznek tele gyűlölettel, mert azt sem tudják, mit gyűlölnek. Mert a felnőttek átlépnek rajtuk. Mert gonoszak. Mert felhasználják őket. Komolyan sírni tudnék”

– írta Lilu.

Csonka András a Facebookon osztotta meg gondolatait. Azt írja, hogy hisz az emberségben, toleranciában, elfogadásban, de nem tud mit kezdeni a kirekesztéssel és a gyűlölettel. Hisz abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz az élethez, amit választ, és abban bízik, hogy követői is ezt gondolják.

„Hívő ember vagyok, és az érzéseim is ehhez alkalmazkodnak. Hiszek abban, hogy mindenkinek joga van ahhoz az élethez, (…) amit Isten kijelöl neki, viszont senkinek nincs joga abba beleavatkozni. Egymást segítenünk és támogatnunk kell, másképp semminek nincs értelme! Abban reménykedem, hogy megértitek, miért írom ezeket a sorokat, abban még inkább, hogy Ti is így gondolkodtok, mert csak így lehetünk igazi közösség”

– olvasható a bejegyzésében.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass