Gyurcsány Ferenc: Orbán behódolt, vereséget szenvedett

2022. július 8. – 11:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke A félelem ára című friss Facebook-posztjában arra jutott, hogy Orbán Viktor behódolt, és feladta a szabadságharcot az Európai Unióval szemben. Ezt a következtetést abból vonhatta le, hogy Magyarország előrehaladott tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap kifizetéséről.

Ahogy arról a Telexen is írtunk, a gyorsan romló forint sebezhetősége addig fennmarad, ameddig Magyarország nem jut egyezségre az Európai Unióval.

Gyurcsány úgy látja: azért, hogy az ország pénzhez jusson, az eddig különutas Orbán már sok mindenre hajlandó. A DK pártelnöke azt írta, hogy a választási kampányban Orbán öntötte a pénzt, de mára Magyarország megrogyott.

„Sürgősen kell a pénz. Bármi áron. A piacon már hatalmas kamattal se lehet eleget kapni. Brüsszelbe kell menni kérni, kuncsorogni. Mert dől a forint, dől a költségvetés, pénzünk romlásának üteme az egekben. Most kapkodva ígér. Bármit csak jöjjön a pénz. Feltartotta a kezét. Feladta a szabadságharcot. Behódolt. Vereséget szenvedett” – írta Gyurcsány, aki szerint a miniszterelnök már Brüsszel előtt térdel.

A pártelnök aztán magát Orbánt idézi, aki egyszer azt mondta: „A forintválság megoldása a kormányfő cseréje.” Gyurcsány szerint ennek is itt van ideje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!