Orbán Viktor: Van és lesz gázunk

2022. július 7. – 20:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Drasztikusan emelkedő energiaárakról, Közép-Európa gazdasági erejéről, az infláció okairól és a béke fontosságáról posztolt Orbán Viktor csütörtökön este.

A miniszterelnök szerint „a háború és a szankciók együtt oda vezettek, hogy az egész világon ma Európa számára a legdrágább az energia. Ezért gyengül napok óta az euró a dollárhoz képest”.

A forint gyengülésére nem tért ki Orbán Viktor, erről szerdán megkérdeztük a kormány hivatalos álláspontját, a Pénzügyminisztérium reakcióját ebben a cikkünkben olvashatják el>>>

Gulyás Gergely szerint a rossz forint részben a tizenkét évvel ezelőtti elmúlt nyolc év hibája, erről a csütörtöki kormányinfón beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Visszatérve a miniszterelnök posztjára: ebben úgy fogalmazott, hogy Magyarország energiaellátottsága biztosított. „Van és lesz gázunk, biztosított a kőolaj-ellátásunk. Stabil a gazdasági növekedésünk. A magyar ipari termelés volumene májusban 9,4%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Magyarország gazdasága 2022-ben az év egészében növekedni fog, az országban gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság van” – sorolta az elért eredményeket.

Korábban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos küldöttgyűlésének alakuló ülésén úgy fogalmazott, hogy kellenek fix pontok, amelyekhez következetesen tartani kell magukat, ilyen a költségvetési hiány megtartása, a rezsicsökkentés, a családtámogatási rendszer, a teljes foglalkoztatás és a nyugdíjak védelme, valamint az államadósság csökkentése.

A miniszterelnök szerint ha mindezeket sikerül megőrizni, akkor van esély arra, hogy ebben az évben a magyar gazdaság ne csökkenjen, hanem 4-6 százalékkal növekedjen.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!