Eltörölték a tárgyújrafelvétel és az utóvizsga díját a Szegedi Tudományegyetemen

2022. július 5. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szenátusa eltörölte a hallgatók által fizetendő olyan térítési díjakat, mint a tárgyújrafelvétel vagy az utóvizsga díja, így az SZTE hallgatóinak – más hazai felsőoktatási intézményekkel ellentétben – nem kell ilyen jellegű plusz kiadással számolniuk.

Az egyetem szenátusa a fenntartó Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány, az SZTE, valamint az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat megállapodása alapján, egy sikerességet támogató program részeként módosította a hallgatói életet közvetlenül befolyásoló szabályzatokat.

A szenátus eltörölte a jelentős hallgatói terhet jelentő térítési díjakat. Megszűnnek a késedelmes ügyintézési díjak és a tanulmányi kötelezettség teljesítésével kapcsolatos díjak, mint a tárgyújrafelvétel vagy az utóvizsga díja.

Az SZTE közleménye azt írja, hogy az új tanulmányi és vizsgaszabályzat azáltal is támogatni akarja a hallgatók sikerességét, hogy megszűnt a tárgyak újrafelvételére vonatkozó korlátozás, frissültek a kreditelismerés, valamint a kedvezményes tanulmányi és vizsgarend igénylésének a szabályai. Ezen kívül külön melléklet foglalkozik a távolléti oktatási rend, a – jelenléti és az online oktatás előnyeit ötvöző – blended és a hibrid oktatás sajátosságaival.

A Szegedi Tudományegyetem szenátusa tavaly kezdeményezte az egyetemi modellváltást, vagyis elfogadták, hogy a kormányzati terveknek megfelelően kikerüljenek az állami fenntartásból. A modellváltásról itt írtunk bővebben.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!