A Mi Hazánk sajtófőnöke ellen is eljárás indult a hétfői hídblokád miatt

2022. július 5. – 06:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kisberk Szabolccsal, a Mi Hazánk Mozgalom kommunikációs igazgatójával szemben is eljárást indított a rendőrség a hétfő reggeli, Budaházy György szabadon engedését követelő Erzsébet hídi tüntetés miatt. Kisberk a Telex tudósítójának még a helyszínen megerősítette, egyike annak a nyolc személynek, akivel szemben intézkedett a rendőrség az Erzsébet híd jogtalan lezárása miatt.

Kisberk azóta a 24.hu kérdésére elmondta, hogy magánemberként vett részt a demonstráción, a Mi Hazánk Mozgalom nem vett részt a szervezésében. Mint mondta, azért ment el, mert húsz évvel ezelőtt is ott volt az Erzsébet hídon, amikor Budaházy György társaival lezárta azt, a 2002-es országgyűlési választás szavazatainak újraszámolását követelve.

Fotó: Ostyáni János / Telex
Fotó: Ostyáni János / Telex

Mint arról beszámoltunk, kocsikkal blokkolták az Erzsébet hidat a hétfő reggeli csúcsban. A Telex helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta, hogy „Szabadságot Budaházynak” feliratú molinót húztak ki néhányan az Erzsébet híd közepén, és autókkal álltak keresztbe, lezárva az összes forgalmi sávot. Nem sokkal később két autómentő érkezett a hídra, és egymás után vitte el a tüntetők autóit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kilenc embert igazoltattak, egyikükkel szemben helyszíni bírságot kapott, nyolccal szemben pedig közlekedési szabálysértési miatt eljárás indult – közölte a rendőrség. A jogellenes gyűlés szervezőjével, vezetőjével szemben a gyülekezési joggal visszaélés miatt külön szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A rendőrök négy autót szállíttattak el, a forgalom 9 órára mindkét irányban megindult a hídon. A BRFK vizsgálja közérdekű üzem működésének megzavarása gyanúját is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!