260 ezer bruttót kapnának a határvadászok, akiket igazából biztonsági őrnek képeznének ki

2022. július 3. – 21:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A parlamentben beszélt először arról Orbán Viktor kormányfő, hogy elérkezettnek látta a pillanatot a „határvadász rendszer” megszervezésére, Pintér Sándor belügyminiszter két hónapot kapott az új szervezet felállítására.

Orbán pénteki Kossuth rádiós beszédében részleteket is elárult:

  • a határvadász egységekhez 2-4 ezer új embert kell felvenni, és
  • ki is kell őket képezni;
  • a fizikai felkészítés mellett
  • a jogszabályokat is meg kell tanítani nekik.

Ha a belügyminiszter megbirkózik a feladattal, akkor a Belügyminisztérium szervezetén belül működnek majd a határvadász egységek, de arra is van terve Orbánnak, hogy milyen más módon lehetne felállítani a szervezetet.

Az RTL Híradója Orbán szombati ünnepélyes rendőrtisztavatáson elmondott beszédéből kiemelte, hogy Orbán szerint egyre több pénzt fordítanak a rendvédelemre:

Az anyagi fedezet rendelkezésre áll, egyre jobb feltételeket tudunk biztosítani önöknek.

Azt még szombaton írta meg az Azonnali, hogy ez mit jelent. A Police.hu honlapján megjelent felhívás szerint nincs szó semmilyen különleges egység felállításáról, aki „határvadásznak” jelentkezne, munkajogilag „fegyveres biztonsági őrként” szolgál majd.

Az alapbér bruttó 260 ezer forint, ezt bruttó 400 forintos órabér egészíti ki, ha valaki ténylegesen a határnál szolgált, valamint éjszakai műszak esetén éjszakai pótlék.

Ezenkívül jár évi bruttó 200 ezer forint cafeteria is, viszont vállalni kell, hogy a jelentkező a Bács-Kiskun megyei, valamint a Csongrád-Csanád megyei rendőr-főkapitányság területén dolgozik majd, ott „támogatja a rendőr határrendészeti és határőrizeti feladatainak ellátását”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!